maandag 10 maart 2014

Prunus cerasifera 'Nigra'

Kerspruim.9/3/2014


22/3/2014

6 opmerkingen:

 1. Een mooie blikvanger, helaas zijn onze 2 exemplaren al een tijdje geleden kapot gegaan. Zelfs de wilde kersen houden het hier niet lang uit. Te heet en te droge grond is hier fataal voor kersen. Wel mooie bloesems dat roze!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier staan ze ook op droge zandgrond (afgegraven landduin om precies te zijn), maar 't wordt hier in de zomer wel niet zo warm als bij jullie.

   Verwijderen
 2. Staat hier op de scheiding van mijn tuin met die van de achterburen, ieder jaar opnieuw een échte blikvanger vroeg in 't seizoen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier staan ze een paar (nou ja, ca. 5) meter van de living vandaan.

   Verwijderen
 3. Ik heb ook Kerspruimen staan, zowel in de haag als vrijstaand. Vrijstaand zijn ze prachtig in de lente, met die zee aan witte bloesems! Ik merk wel dat die nigra-cultivar met donkere takken en roze bloempjes minder groeikrachtig is (buurman heeft er staan). Ik vrees echter dat Kroosjespruim niet hetzelfde is. Kroosjes horen tot de Prunus domestica, de gekweekte pruimerassen, waarvan vermoed wordt dat ze ontstaan zijn uit een kruising tussen Kerspruim en Sleedoorn. Maar dus wel nauw verwant. Mooie foto's trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben niet zo thuis in Nederlandse namen, dus heb ik het gewoon overgenomen.

   Verwijderen