maandag 4 maart 2013

Zit daar nu iets in 't snoeihout??


En na nog wat heen en weer gehup onder en tussen de takken was hij/zij zo vriendelijk om even voor de camera te poseren.

Hij/zij was zelfs bereid om zich te laten filmen : De Zandeik

7 opmerkingen:

 1. winterkoninkjes zitten heel graag in takkenhopen, hoe rommeliger hoe liever.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Winterkoning...moet de vogel met de hoogste aaibaarheidfactor zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aha, hier zit er ook een winterkoninkje in de houtwal, voor wat een rommelige hoop takken allemaal niet goed is hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik herinner me nog hoe vroeger (als in 'heel, heel lang geleden) mijn jongere zus op de lagere school voor de 'natuurwaarnemingswedstrijd' van de standaard beschreef hoe zij een nestje van een winterkoninkje ontdekte in een takkenhoop op het veld naast onze tuin.
  En hier, in onze tuin, weet ik ook dat als ik maar lang genoeg stil blijf, er in het achterste deel van de tuin, in het bosgedeelte tussen de takkenrillen, wel een winterkoninkje opduikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Verder in de tuin heb ik al dikwijls een winterkoninkje gezien, maar nog nooit zo dicht bij huis. De meeste vogels vliegen af en aan of hupsen rond op de grond op zoek naar eten, maar hij zat daar .... gewoon in 't zonnetje .... Leuk om zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar allez - zo dicht bij en zo rustig! Ik zie ze de ganse tijd in de tuin, maar nog nooit kunnen fotograferen! Het ogenblik dat je er ééntje in je blikveld krijgt - is ie al weer weg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, da's 't voordeel als ze je niet kunnen zien. Ze moeten natuurlijk wel zo lief zijn om dicht genoeg te komen, anders lukt het ook niet.

   Verwijderen